Verksted som tar det meste av service på foto-utstyr.

Service og vedlikehold på eldre analoge kamera, optikk, lysbildeframvisere,tilpassninger osv. Også Check&Clean på digital kameraer, alle formater.

PENTAX, NIKON, CANON, VOIGTLÄNDER, LEICA, BRONICA,

MINOLTA, OLYMPUS, ZENIT, NIKKOR, SMC-PENTAX, ROKKOR, SIGMA, SEIKO, CARL ZEISS, COMPUR, SCHNEIDER-KREUZNACH

I 2019 har det endelig blitt "in" å bruke analogt fotoutstyr igjen, noe jeg som lidenskapelig servicetekniker setter stor pris på. Det er godt å få en gammel Pentax, Nikon eller Leica i hendene og kjenne tyngden av magnesium, messing og stål. Det å ta en gjennomgang, finne årsak til hvorfor det ikke virker lenger. Rense, smøre, kalibrere for så å gi det mulighet til nye filmpatroner og nye blinkskudd!

Å få et slitent objektiv, full av skitt med treg fokus som ikke virker - blender som står i "stein", men allikevel kunne beundre fargespillet i coatingen, se detaljene i metallarbeidet og føle kompaktheten og vite at ja: dette objektivet kan få et nytt liv.

Det som ofte trengs er demontering, rensing, skifte av fett, fjerne gammel olje, også kalt CLA og da vil igjen de mekaniske delene fungere perfekt sammen slik det var tenkt den gangen de ble konstruert. Sluttfasen med kalibrering er ikke minst viktig for at optikken skal prestere det den var tiltenkt.

Sett fra et miljømessig synspunkt er gjenbruk viktig så reparasjon av gammelt utstyr er fornuftig.

Jeg har jo vært med siden tidlig 80 tall så jeg har fulgt med i utviklingen på kamera og optikk-siden og har derfor mye erfaring med digitale kameraer også. Derfor utfører jeg Check&Clean på alle merker, oppdatering av firmware osv.